8 Şubat 2010 Pazartesi

El Örgüsü Anlatımlı Hırka Modeli


Hırka Modelinin Açıklaması;

Çok şık bir örgü hırka modeli açıklamasıyla beraber, hem kışlık hırka olarak,hem de baharda rahatça kullanabileceğiniz yeni örgü hırka modeli.

ARKA: Örgü hırka için; 60 ilmek geçirilip 4 sıra tersten düz örgü ile örgülenip fantezi örgü ile devam edilir. 53 cm. de yanlardan, koltuk için 3,2,1 ve l’er ilmek eksiltilir. Koltuktan itibaren 20 cm. de bütün ilmekler bir defada kapatılır.

SAĞ ÖN: Kışlık örgü hırkanın sağ ön kısmı için 35 ilmek geçirilip 4 sıra tersten düz örgü ile örgülenip fantezi örgü ile devam edilir. Toplam 48 cm. de örgünün sağ yanından, yaka için 4 sırada bir 10 defa l’er ilmek eksiltilir. Toplam 53 cm. de örgünün sol yanından koltuk için 3,2,1 ve l’er ilmek eksiltilir. Koltuktan itibaren 20 cm. de kalan ilmekler bir defada kapatılır. İkinci ön de aynı şekilde simetrik olarak örülür.

KOL: Örgü hırkanın kolları için 35 ilmek geçirilip 4 sıra tersten düz örgü ile örgülenip, fantezi örgü ile devam edilir. Yanlardan 7 cm. de bir 5 defa l’er ilmek artırılır. Toplam 42 cm. de yanlardan koltuk için 3,2,8 defa l’er ilmek, ye 3 defa 2′şer ilmek eksiltilir. Kalan ilmekler bir defada kapatılır. İkinci kol da aynı şekilde örülür.Devamı ve daha fazlası için; www.pratikorgumodelleri.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder